Sää satamassa

29.4.2020 / 15:07
Lämpötila: 5.9 ℃
Tuulen nopeus: 5.7 m/s
Tuulen suunta: 324 °

AJANKOHTAISTA

Koronaohjeistusta (päivitetty 14.5.2020)

COVID-19 OIREET OHJEISTUS RAJANYLITYKSEEN 14.5.2020 ALKAEN RAUMAN TERVEYSVIRANOMAISET SUOSITTELEVAT MERIMIESTEN MAISSA KÄYNTIÄ EI OLE ENÄÄ TARPEEN RAJOITTAA LOMAKKEITA / OHJEISTUKSIA ORGANISAATIONNE KÄYTTÖÖN COVID-19 OIREET Covid-19 alkuvaiheen taudin oireena voi olla kuumetta, yskää, kurkkukipua, hengenahdistusta, painon tunnetta rinnalla, ja/tai lihaskipua. Huonovointisuus ja yleiskunnon lasku ja maku- ja hajuaistin häiriöt ovat tyypillisiä. Noin 10 %:lla potilaista alkuoireena […]

Avainta hyväksyi sovintoesityksen satamien työriidassa

Avaintyönantajat Avainta ry on hyväksynyt sovittelija Jukka Ahtelan 9. helmikuuta antaman sovintoesityksen viittä satamaa koskevassa työriidassa. Näin ollen Oulun, Kokkolan, Rauman, Naantalin ja Turun satamia koskeva 12.2. klo 6 ilmoitettu lakon uhka peruuntuu.

Rauman väylä ja konttiterminaalin laajennus vihitään tänään käyttöön

Rauman meriväylän syvennys 12 metriin, konttiterminaalin laajennus sekä konttilaiturissa tehdyt parannukset ovat palvelleet merikuljetuksia viime vuoden lopulta. Kahdella metrillä syvennetty väylä mahdollistaa huomattavasti tehokkaammat kuljetukset, kun aluksiin voidaan lastata jopa kaksi kertaa enemmän tavaraa. Parannettu satama puolestaan palvelee tavaran tehokkaampaa liikuttelua ennen ja jälkeen merikuljetusten. Rauman satamassa vietetään vihkiäisiä tänään 26.4.2018.

Rauman sataman kehittäminen jatkuu Petäjäs 2 ja 3 vaiheiden käynnistämisellä

Rauman Satama Oy aloittaa työt Petäjäksen vaiheiden 2 ja 3 toteuttamiseksi. Petäjäksen satamaosassa louhitaan kalliota ja täytetään vesialueita. Työt aloitetaan toukokuussa ja valmista on vuoden 2019 syksyllä. Investoinnin valmistuttua uutta kenttätilaa varastointikäyttöön saadaan 9 hehtaaria.

Asiakastyytyväisyystutkimus: Rauman sataman toiminta kasvaa ja kehittyy

Rauman Satama Oy ja satamaoperaattori Euroports Rauma Oy toteuttivat vuodenvaihteessa asiakastyytyväisyystutkimuksen, jonka tavoitteena oli selvittää satamassa toimivien asiakasyritysten tyytyväisyyttä ja saada palautetta toiminnan kehittämiseksi. Edellinen tutkimus tehtiin vuonna 2015.

Raskaiden ajoneuvojen vaunujen rekkaparkki

Lue tiedote täältä (pdf).

Metsä Groupin suomalaiset investointihankkeet etenevät - Raumalle rakennetaan maailman modernein saha

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on päättänyt maailman moderneimman sahan rakentamisesta Raumalle. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2020. Tuotannon on määrä käynnistyä sahalla vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana.

Lue lisää Maanantai 30.3.2020

Rauman sataman palvelut toistaiseksi ennallaan

Toistaiseksi Rauman sataman toiminta jatkuu normaalisti, sataman portti on toiminnassa ja aluspalveluja tarjotaan 24/7. Olemme kuitenkin varautuneet koronaviruksen leviämisen aiheuttamaan poikkeukselliseen tilanteeseen monin tavoin. Ensisijaisesti seuraamme ja noudatamme viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä.

Lue lisää Maanantai 16.3.2020

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt luvan laiturin rakentamiseen

Aluehallintovirasto on myöntänyt Rauman Satama Oy:lle luvan laiturin rakentamiseen merialueelle, laiturin edustan syventämiseen ruoppaamalla ja louhimalla sekä tuloväylän ruoppaamiseen Rauman kaupungissa 13.5.2019 päivitetyn hakemuksen mukaisesti.

Lue lisää Torstai 6.2.2020

Rauman satamaliikenne edellisen vuoden tasolla– paperin vienti laskussa, sahatavara ja raakapuu kasvussa

”Satamaliikenne oli kokonaisuutena sekä konttiliikenteen osalta edellisen vuoden tasolla. Syvemmän väylän ansiosta aluskoko on edelleen suurentunut ja se vaikuttaa suoraan alusten käyntimääriin. Rauman liikenteessä otettiin käyttöön isommat konttilaivat, jotka korvasivat useita pieniä aluksia.

Lue lisää Tiistai 14.1.2020

Petäjäksen viljalaiturin suuret vierailijat

Loppuvuodesta Rauman satamassa vieraili kaksi erittäin suurta bulklaivaa, BW Matsuyama ja Stonington Eagle.

Lue lisää Maanantai 16.12.2019

Rauman sataman seuraavan laajennushankkeen urakkasopimus on allekirjoitettu

Petäjäs rakennusvaiheet 2, 3 ja 4

Rauman sataman kenttätilojen laajentamishanke Ulko-Petäjäksessä jatkuu. Laajennusalueen vaiheet 2 ja 3 ovat juuri valmistuneet ja seuraava vaihe 4 käynnistyy lokakuun alussa. Petäjäs 4 -hankkeen urakkasopimus on solmittu Terramare Oy:n kanssa.

Lue lisää Tiistai 14.1.2020

RECENT NEWS

Services of the port of Rauma

For the time being, the port of Rauma continues to operate normally, the port main gate is operational and ship services are provided 24/7. However, we are prepared for the exceptional situation caused by the spread of coronavirus in many ways. We primarily follow the instructions and regulations issued by the authorities.

Lue lisää Tiistai 17.3.2020

Big visitors at the bulk terminal in Petäjäs

At the end of the year there were two very large bulk vessels visiting the port of Rauma, BW Matsuyama and Stonington Eagle.

Lue lisää Maanantai 16.12.2019

TWITTER

TURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA

Turvallisuusperehdytys

Turvallisuusohjeet